Reklam
Tarih : 2025-11-17 09:27:40

A1 Capital'den şirket haberleri

A1 Capital'in raporunda, Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Chint Group'un bir iştiraki olarak Almanya'da kurulu Astronergy Europe GmbH arasında, Türkiye'de entegre wafer/hücre üretim tesisi kurulmasına yönelik ortak girişim yapısının oluşturulması amacıyla yürütülen müzakereler sonucu, 14 Kasım 2025 tarihinde bir Ortak Girişim ve Pay Sahipleri Sözleşmesi (Joint Venture and Shareholders' Agreement) imzalandığı belirtildi. Söz konusu Sözleşme kapsamında, Astronergy Europe'un tüm paylarına sahip olduğu, İstanbul Ticaret Sicili'nde 1057056 sicil numarası ile kayıtlı Astronergy Yüksek Teknoloji Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. nezdinde ortak yatırım yapılması planlanırken, yıllık 2,5 GW başlangıç kapasitesine sahip, ingot kesiminden başlayarak entegre wafer/hücre üretimi gerçekleştirecek bir üretim tesisinin kuruluşunun hayata geçirilmesinin hedeflendiği aktarılırken şirketlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"Başlangıç kapasitesi (Faz 1) için toplam yatırım tutarının yaklaşık 200 milyon ABD Doları olması beklenmektedir. Planlanan üretim tesisinin, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsis edilen arsa üzerinde kurulması öngörülmektedir.

Ortaklık yapısının, gerçekleştirilecek pay devri veya sermaye artırımı işlemlerinin ardından Alfa Solar ve Astronergy Europe'un Astroenergy'de yüzde 50-yüzde 50 oranında pay sahipliğine sahip olacakları şekilde oluşturulması planlanmaktadır. Ayrıca Proje'nin, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu Yüksek Teknoloji Yatırım Programı'ndan (HİT-30) yararlanması hedeflenmektedir.

ATATP… Bağlı ortaklığı Konuk Ağırlama Teknolojileri ve Uygulamaları A.Ş. 10.12.2021 tarihinde satın almış olduğu Kılıç Ali Paşa Mahallesi/Meclis-i Mebusan Caddesi Galataport AVM 1. Kat Dış Kapı N8/7E-J Beyoğlu/İSTANBUL adresindeki Burger King ve Popeyes restoranlarını satmaya karar vermiştir. Bağlı ortaklığı Konuk Ağırlama Teknolojileri ve Uygulamaları A.Ş., bu restoranlar yerine faaliyetlerini daha efektif yürütebilmek için merkez ofise daha yakın lokasyon Gayrettepe Mah. Barbaros Bulvarı Doktor Orhan Birman İş Merkezi Apt. N149/A Beşiktaş/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren Burger King restoranını satın almaya karar vermiştir. Bu satın alma ile teknolojilerin daha efektif ve hızlı şekilde denenmesi ve müsterilere sunulması için kolaylık sağlanması hedeflenmektedir.

CMENT… Rekabet Kurulu 11.11.2025 tarih ve 25-42/985-571 sayılı kararı ile söz konusu hisse devir işlemine, Arsem Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından sunulan ve Kurum kayıtlarına 11.11.2025 tarih ve 76534 sayı ile giren davranışsal çözümleri içeren taahhüt metnin, işlemin yol açacağı rekabet sorunlarını gidermede yeterli bulunduğuna, dolayısıyla işleme, sunulan taahhütler çerçevesinde koşullu izin verilmesine karar vermiştir. Bu kapsamda hisse devri işlemi taahhüt metninde belirtilen şartların ve Sözleşme'de belirtilen koşulların yerine getirilmesini takiben gerçekleştirilebilecektir.

CWENE… Şirket bağlı ortaklığı CW Solar Cell Enerji A.Ş. ile Amerika'da yerleşik bir müşteri arasında, 2025 yılında üretimine başladığı yerli güneş paneli hücrelerin satışına ilişkin olarak, 26.507.250,00 USD tutarında ihracat kapsamında bir sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu ürünlerin teslimatının 2026 yılının ikinci çeyreği sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

DZGYO… Şirket Yönetim Kurulu'nun 14/11/2025 tarihli kararı kapsamında; Şirket portföyünde yer alan Muğla ili, Bodrum ilçesi Eskiçeşme mahallesi 928 ada 2 parsel ve 929 ada 3 parselde kayıtlı otel nitelikli gayrimenkul ve 928 ada 2 parsel ve 929 ada 3 ve 5 parsel'de kayıtlı 9 adet bağımsız bölümün; portföy yönetim stratejisi çerçevesinde satış kararı alınmıştır. Satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ile Verdi Hukuk Bürosu yetkilendirilmiştir.

EFORC… Şirket bağlı ortaklığı Efor Gübre Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş., faaliyetleri kapsamında yurt dışından toplam 22.000 Ton buğday ithalatı gerçekleştirmiştir. Söz konusu ithalata ilişkin sözleşme büyüklüğü 232.815.000 TL olup, işlem şirketin tarımsal emtia tedarik zincirini güçlendirmeye yönelik stratejisi kapsamında gerçekleştirilmiştir.

GIPTA… Şirketi pay fiyatının, yatırım ve faaliyetlerin gerçek performansını yansıtmadığı değerlendirilerek, pay fiyatının gerçek değerine uygun oluşumuna katkı sağlamak ve pay sahiplerini korumak amacıyla pay geri alımı programı başlatılmasına, Pay geri alımına konu azami pay sayısının 1.700.000 TL nominal değerli 1.700.000 adet C Grubu pay olarak belirlenmesine, geri alımı için ayrılacak fonun Şirket kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 110.000.000 TL belirlenmesine, karar verilmiştir.

GLCVY… Şirket, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'nin 14.11.2025 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 3 portföyden toplam 545,1 milyon TL anapara büyüklüğündeki 1 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 16 varlık yönetim şirketi katılmıştır.

GLYHO… Ocak-Ekim 2025 döneminde 2024 yılının aynı dönemine kıyasla, limanlara gelen gemi sayısı yüzde 19, yolcu hareketleri yüzde 9 artış göstermiştir. Limanlara gelen gemilerin doluluk oranları konsolide bazda Eylül 2025`te yüzde 103 seviyesinde olmuştur.

MAALT… 14.11.2024 tarihli özel durum açıklaması ile, Mares Otel'de kiracı olarak faaliyet gösteren MP Hotel Management Turizm İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. tarafından talep edilen konkordato konusunda ise son olarak Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından MP Hotel için verilen geçici mühletin 13.11.2025 tarihine kadar sürmek üzere 1 yıl süreyle kesin mühlete çevrilmesine hükmedildiği kamuya duyurulmuştu. Gelinen aşamada, Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından "MP Hotel hakkında 1 yıl süreyle verilen kesin mühlet kararının ve konkordato tedbirlerinin kaldırılmasına ve MP Hotel borca batık olmadığından iflas kararı verilmesine yer olmadığına" karar verildiği öğrenilmiştir.

MHRGY… Şirketin, grup şirketi olan QC İnşaat Proje Mümessillik Gayrimenkul Yatırım AŞ'ye ait arsa üzerinde geliştirdiği Kurtköy QFlats Projesine ait bağımsız bölümlerin paylaşımı yüzde  65'i proje geliştirici vasfıyla Şirketin, yüzde 35'i arsa sahibinin olacağı oransal dağılıma uygun imzalanan Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat İşlerine İlişkin Proje Geliştirme Sözleşmesinden doğan haklara ilişkin, MHR GYO AŞ lehine olmak üzere, GYO Tebliği 26. madde uyarınca, 14.11.2025 tarihinde proje arsası üzerine şerh konulmuştur.

OZSUB… Rekabet Kurulunca; İzmir ve Muğla illerinde faaliyet gösteren kültür balığı yetiştiricilerinin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiasına ilişkin olarak 4054 sayılı Kanun'un 41. maddesi uyarınca aralarında Şirketin de bulunduğu teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Bilindiği üzere, Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin Kanun'u ihlal ettikleri Kanun kapsamında cezai yaptırım ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

SUWEN… 23.12.2024 tarihinde duyurulan, Avrupa iç giyim perakende sektöründe faaliyet gösteren yurtdışında yerleşik bir şirketin çoğunluk hissesinin satın alınmasına ilişkin görüşmeler, yapılan değerlendirmeler sonucunda taraflarca mutabakat sağlanamadığından olumsuz sonuçlanmış ve süreç sonlandırılmıştır.

VBTYZ… Şirket VBT Yazılım A.Ş.'nin bedelli sermaye artırımı yapılmasına ilişkin olarak almış olduğu 24.09.2025 tarih ve 3 sayılı yönetim kurulu kararının iptali ve bedelli sermaye artımına ilişkin işlemlerin tedbiren durdurulması istemi ile İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2025/974 E. sayılı dosyası üzerinden dava açılmıştır. Mahkeme, 14.11.2025 tarihli ara kararı ile Davacı tarafın ihtiyati tedbir isteminin kabulü ile Şirketin sermaye artırımına ilişkin 24.09.2025 tarihli yönetim kurulu kararının icrasının tedbiren durdurulmasına 1 hafta içerisinde itiraz kanun yolu açık olmak üzere karar vermiştir. Şirket kanuni süresi içinde bu karara itiraz edecektir.

YONGA… Şirketin İş Bankası'ndaki mevcut kredi limitlerinin yenilenmesi işlemleri kapsamında, Denizli İli Pamukkale İlçesi Kale Mahallesi Kalealtı mevkiinde Şirket üzerine kayıtlı olan 2565 Metrekare Arsa vasıflı taşınmaz üzerine teminat olarak ipotek tesis edilmiştir."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.