Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-18 14:05:35

Karamollaoğlu: “Bugünkü ucube sistemi ve yozlaşmış siyasi dili güncelleyeceğiz”

Karamollaoğlu, Türkiye’de başlatacakları yeni bir döneme sayılı günler kaldığını ileri sürerek,  “Ümit ediyor ve inanıyorum ki gelecek 20 yılımız, geride bıraktığımız 20 yıldan çok daha güzel olacaktır. Saadet Partisi kadroları olarak, buna hem canı gönülden inanıyor hem de bunun gerçekleşmesi için canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bugünkü ucube sistemi ve bu yozlaşmış siyasi dili ‘güncelleyeceğiz’”

Türkiye’nin değişime ve yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu savunan Karamollaoğlu, "İktidar ve ortakları, TÜİK marifetiyle matematik hesaplarını sil baştan değiştirdikten sonra; anlaşılan şimdilerde Türk Dil Kurumu vazifesini de üstlenmeye çalışıyor. Öyle ki, artık ‘zam’ kelimesini ağızlarına bile almıyorlar; zammın yeni adı ‘güncelleme.’ Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar; biz her daim seçimlere hazırız. Aynı zamanda kararlıyız; yapılacak seçimlerin ardından, hadi onların çok sevdiği kavramla ifade edeyim, bugünkü ucube sistemi de bu yozlaşmış siyasi dili de güncelleyeceğiz.” dedi.

“Siz kendinize yakıştırabilirsiniz fakat bu, bize yakışmaz”

Karamollaoğlu, 2023 seçimlerine ilişkin, “Madem seçim tarihi güncellenecek; hadi buyurun. Bugün seçim kararı alınsın, en geç 2 ay içerisinde de seçime gidelim. Dün ‘hain’ ilan ettiklerinizle bugün ‘dost’ olmayı, bugün ‘dostum’ dediklerinize de yarın ‘düşmanım’ diyebilmeyi siz karakter edinmiş olabilirsiniz. Kusura bakmayın, bu bizim siyasi anlayışımıza sığmaz. Siz kendinize yakıştırabilirsiniz fakat bu, bize yakışmaz.” diye konuştu.

 “Cümlemiz faniyiz, lakin devlet-ü millet ve vatan bakidir”

“Devlet başkadır, parti başka. Devlet hepimizindir.” diyen Karamaollaoğlu, şunları kaydetti:

“Vali validir, il başkanı da il başkanı. Vali, iktidarın değil devletin ve vatandaşların valisi olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı başkadır, parti genel başkanlığı ise çok başkadır. Sayın Cumhurbaşkanı, 85 milyon insanı gözetmesi ve temsil etmesi gerektiğini unutmamalıdır. ‘Seçmen odaklı’ bakış açısı ile ‘vatandaş odaklı’ bakış açısı çok farklıdır. Cevdet Paşa’nın ifadeleriyle; ‘Cümlemiz faniyiz, lakin devlet-ü millet ve vatan bakidir.’”

“Bir tarafta boş lakırdılar, diğer tarafta boş tencereler var”

Karamollaoğlu, ülkede uzun zamandır iki gündemli bir ortam olduğunu ifade ederek, “Bir tarafta iktidarın gündemi, diğer tarafta da aziz milletimizin gerçek gündemi. Bir tarafta boş lakırdılar; diğer tarafta boş tencereler var. Bir tarafta bir avuç insan milyonlarca liralık ihaleleri paylaşırken, diğer tarafta milyonlarca insan bir-iki bin liralık borcunu dahi nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Bakınız, geçen günlerde uluslararası yeni bir rapor yayınlandı. Özetle bu rapor; ‘kriz, zenginlere yaradı’ diyor.” şeklinde konuştu.

“Makas değiştirme zamanı gelmiştir”

Türkiye’nin artık bir yol ayrımında olduğunu söyleyen Karamollaoğlu,  “Adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, güvenlikten dış politikaya varıncaya dek bir ‘makas değiştirme zamanı’ çoktan gelmiştir. Zira bu trenin gittiği yön, yanlıştır. Karşıdan görünen ışığı, algılarla tünelden çıkış emaresi gibi göstermeye çalışsalar da; görünen o ışık, karşıdan son sürat gelen bir başka trenin ışığıdır ve toslamaya ramak kalmıştır.” dedi.

“Bu yolun sonu aydınlıktır”

“Bir de sözde ‘müjdeler’ var.” diyen Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“20 yıllık uykusundan, ancak iktidarı kaybedeceklerini anlayınca uyanabilenler, her hafta, hatta artık her gün bir başka ‘müjde’ açıklamaya başladılar. Hem iş işten geçti hem de açıkladıkları şeyler gerçekten müjde olabilecek şeyler değil. Biz o hesabı milletimizin sırtına, hatta gelecek nesillerin omuzlarına yüklemeye çalıştıklarının farkındayız. Milletimiz de farkında ve buna artık müsaade etmeyecek. Ülkemizin ve insanımızın problemlerine çözüm üretmek adına çıktığımız bu yolun sonu aydınlıktır diye inanıyorum.”

 “‘Ahlak ve adalet eksenli’ yeni bir dönem”

Karamollaoğlu, Saadet Partisi olarak tüm kadrolarıyla vatandaşları ziyaret ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin ihtiyacı olan politikalarımızı da kendilerine anlatıyor, partimize gösterdikleri ilgiden de büyük memnuniyet duyuyoruz. Aynı zamanda 6 siyasi parti olarak da tüm hazırlıklarımızı tamamlıyor, yol haritamıza artık son şeklini veriyoruz. Çok net ifade ediyorum ki; yeni dönem için biz hazırız, insanımız da ciddi bir beklenti içinde. ‘Yüzergezer değerlere’ sahip olanlar anlamasa da, Türkiye’de ‘ahlak ve adalet eksenli’ yeni bir dönemin zamanı gelmiştir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.