Reklam
Tarih : 2026-02-11 16:49:16

AP, Brüksel’de işten çıkarılan Audi işçilerine 7,5 milyon euro destek verdi

AP milletvekilleri, Brüksel’de Audi fabrikasının kapanması sonucu işten çıkarılan 3 bin 414 çalışana destek sağlamak için Avrupa Küreselleşme Uyum Fonu’ndan 7,5 milyon euronun serbest bırakılmasını onayladı. Karar, genel kurulda 593 oyla kabul edilirken, 55 ret ve 9 çekimser oy kullanıldı.

Şubat 2025’te Audi, Q8 e-tron modelinin üretimini durdurmuş ve 75 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Brüksel tesisini kapatmıştı. Bu kapanış yalnızca Audi çalışanlarını değil, tedarikçilerden 834 işçiyi de etkiledi. EGF desteği, kariyer rehberliği, iş arama desteği, yeni beceriler için eğitim ve kendi işini kurmak isteyenler için destek gibi önlemleri kapsayacak.

Milletvekilleri, Audi’nin kârlı olmasına rağmen üretimi Çin ve Meksika’ya taşıma kararını üzüntüyle karşıladı ve düşük erişimli ve uygun maliyetli temiz enerji kaynaklarına erişimde yaşanan zorlukların bu kararda etkili olduğunu belirtti.

Toplam destek paketinin maliyeti 8,8 milyon euro olup, AB bu miktarın yüzde 85’ini (7,5 milyon Euro) karşılayacak; geri kalan 1,3 milyon Euro ise Belçika bölgesel kamu istihdam servisleri tarafından sağlanacak.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.