Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, art arda gerçekleşen elektrik kesintisi nedeniyle P10 Pompa İstasyonu’nda yaşanan arızaya müdahale etti.
Çalışmalar kapsamında Pompa İstasyonu’nda hasar gören trafo ve yaklaşık 600 metre enerji hattında yenilemeler yapılırken ASKİ Genel Müdürlüğü arızanın ASKİ’den kaynaklanmadığını belirtti.
ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Mert, elektriğin 3-4 defa gidip gelmesinin pompa istasyonunun kablolarının patlamasına sebep olduğunu, geceden beri çalışmalara devam ettiklerini ve durumun ASKİ Genel Müdürlüğü’nden kaynaklı bir olay olmadığını ifade etti.
Altındağ ilçesinde bulunan P10 Pompa İstasyonu’nda şehir şebekesindeki gerilim dalgalanmasına bağlı olarak meydana gelen elektrik arızası nedeniyle bazı mahallelerde su kesintisi ve basınç düşüklüğü yaşanırken, arızanın giderilmesi için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü harekete geçti.
30 Mayıs 2026 tarihinde elektriklerin üst üste gidip gelmesi sonucu meydana gelen arıza nedeniyle Mamak ve Altındağ’ın bazı mahallelerinde su kesintisi ve basınç düşüklüğü yaşandı. ASKİ Tesisler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, elektrik hattındaki arızanın giderilmesi için sahada mesai yürüttü.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.