Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-02 14:41:38

Milletvekili Köksal'dan AFJET zammına tepki

AFYONKARAHİSAR - 02.09.2022 - HİBYA - CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, açıklamasında AFJET zammına tepki gösterdi.

Köksal'ın değerlendirmesi şöyle:

"Geçtiğimiz yıl AFJET’le ısınamayan, çilesi bitmeyen, sesini duyuramak için çırpınan Afyonkarahisarlı hemşehrilerim şimdi de yapılan zamlarla mağdur olmuş durumdadır. Ocak ayında yüzde 35 zam yapanlar yazın ortasında yüzde 75’lik zamla adeta Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin cüzdanlarına göz dikmiş durumdalar. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde AFJET’e bir yönetici atadılar. Bu atamayı yaparken de ilin milletvekili ‘Afyonkarahisar’da AFJET’i yönetecek kapasitede bir adam bulamadık.’ diye adeta Afyonkarahisarlı hemşehrilerime hakaret etmişti. Şimdi görüyoruz ki Afyonkarahisarlı hemşehrilerime hakaret edenlerin getirdikleri yöneticinin ilk işi AFJET’in sorunlarını çözmek değil hemşehrilerimin kullandığı AFJET’e yüzde 75 zam yapmak oldu. Bunlar adeta bir tasdik memuru aramışlar.

AFJET’in sorunlarına çözüm üretmek yerine vatandaşın kesesine göz dikmişler. Buradan bunu çıkartıyoruz. Bir yılda AFJET’e yüzde 110’luk bir zam Türkiye ve AFJET tarihinde görülmemiş bir zamdır. Bu noktada hemşehrilerim mağdur olmuştur. Geçen yıl ısınamayan Dumlupınar, Dervişpaşa Mahalleleri olmak üzere Afyonkarahisar’da AFJET kullandığı halde yüksek faturalar ödemesine rağmen ısanamayan hemşehrilerim yazın ortasında başlayan zamlarla mağdur olmaya devam etmektedir. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Eylül ayı meclis toplantısında kameraları kapattırarak eski müdürün bilinmeyen bir pompa siparişi veridğini şimdiki müdürle daha tanınan bir pompa siparişi verdiğini dile getirdi. Yani suçu eski müdürü eski yöneticiye yüklemeye çalışıyorlar. Herkes biliyor ki AFJET A.Ş Yönetim Kurul ilin Valisi ve Belediye Başkanından teşekkül etmiştir. Dolayısıyla kararlar alınırken tek başına bir müdür, bir yöneticinin karar alamaz. Onların onayı olmadan Sayın Belediye Başkanı ve Sayın Valinin onayı olmadan buradan bir karar çıkamayacağını elbette hepimiz birlikteyiz. Dolayısıyla suçtan kaçmak için sorumluluğunu başkalarına yüklemek için daha önce görevden ayrılmşı bir müdürü suçlamaya çalışmak en hafif tabiriyle rezilliktir. Ben buradan bir kez daha sesleniyorum; AFJET’te milletin cebine göz dikmek yerine lüften çözüm üretin. Bugüne kadar sizin onayınızla AFJET’ten spor başta olmak üzere aktarılan paraları biliyoruz. Yönetim kurulu defteri, pay defteri çıkın. Nerede, ne kadar, nereye ne harcadınız? Elinizde nereler kayıp ve nereler var? Bunları açıklayın? Bu zammın insanlara gerekçesini insanlara açıklayın. Hangi gerekçe ile yazın ortasında zam yapıyorsunuz? AFJET’te ilk yapılan sözleşmeyi ortaya çıkartın."
 

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.