Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-06 13:25:29

Kılıçarslan’da asker uğurlama geleneği devam ediyor

AFYONKARAHİSAR - 6.09.2022 - HİBYA - Afyonkarahisar Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi tarafından geleneksel hale gelen asker gecesinde 2003/2 tertip 22 asker adayı gönüllerince eğlendi.

Kılıçarslan kasaba meydanında gerçekleşen asker gecesine belde halkı yoğun ilgi gösterdi. Konser havasında gerçekleşen gecede 2003/2 tertip 22 asker adayı aileleri birlikte güzel bir gece geçirdi.  Asker eğlencesine, MHP il Sekreteri Beytullah Bostancı ve il yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal, Sinanpaşa MHP Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Barışkan, Sinanpaşa bölgesi belediye başkanları, köy muhtarları ve çok sayıda belde halkı katıldı.

“Allah burunlarını kanatmasın ayaklarına taş değdirmesin”

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan MHP İl Sekreteri Beytullah Bostancı, “Kınalı kuzularımızı her vatan evladı gibi askerlik vazifelerini yapmak üzere birliklerine göndermek üzere hep beraber buradayız. Öncelikle bu vatan evlatlarını yetiştiren annelere ve babalara şükranlarımı iletiyorum. Bir düğün havasında bu çocuklarımızı vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine uğurlayacağız. Allah burunlarını kanatmasın ayaklarına taş değdirmesin” dedi.

“Biz gençlerimizi gururla askere gönderiyoruz”

Gecede bir konuşma yapan Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi, “Asker uğurlama milletimizin töresinde, geleneğinde, Anadolu’muzun her bir yerinde yapılmaktadır. Çünkü biz gençlerimizi gururla askere gönderiyoruz. Onlar da ailelerini, kendi bulunduğu mahallesini, ilçesini, ilini en önemlisi ülkesini, Türkiye’yi temsil etmenin gururu ve heyecanı içerisinde askere gidiyorlar. Yolunuz açık olsun gençler. Rabbim bu gençlerimizi sağlıcakla peygamber ocağına uğurlamayı nasip etsin. İnşallah gençlerimiz bölgenin insanına yakışır bir şekilde vatani görevleri yaparak, burunları bile kanamadan annelerine, babalarına ve ailelerine kavuşmalarını Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Belde halkı Başkan Çelebi’ye teşekkür etti

Konuşmaların ardından protokol tarafından askere gidecek olan gençlere Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim içeren birer çanta hediye edildi. Gecede yerel sanatçılar ve zeybek ekibinin gösterisi beğeni ile izlendi. Asker eğlencesine katılan belde halkı ise Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi’ye bu organizasyondan dolayı teşekkür etti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.