Reklam
Tarih : 2025-11-27 19:03:08

DEVA Partili Öztürk: Emekliyi açlığa mahkum eden sistemi kabul etmiyoruz

DEVA Partisi İl Başkanı Tayfun Öztürk, emekli maaşlarının açlık sınırının çok altında kalmasını ve emeklilerin yaşadığı zorluklarına değinerek, hükümetin bu düzenini kabul etmediklerini vurguladı.

Emekli maaşlarının yetersizliğini ve emeklilerin karşılaştığı zorlukları eleştiren Öztürk, şunları söyledi:

“Yıllarca alın teri döken, ülkenin kalkınmasına katkı sunan emeklilerimiz bugün pazarda file dolduramayacak, faturalarını ödeyemeyecek durumda. Emekli, 14 bin TL maaşla bir ayı geçiremez, bir haftayı bile zor çıkarır. Bu, bir sosyal çöküşün habercisidir ve bu durum asla sürdürülemez.”

Öztürk, çözümün mümkün olduğunu ve DEVA Partisi olarak bu konuda gerekli politikaları hazır tutuklarını belirterek “Gelir adaletini sağlayacak, vergi yükünü adil dağıtacak, insanca bir yaşam standardına kavuşturacak politikalar bizde mevcut. Bu ülkede kaynak vardır, mesele kaynak değil, niyet ve politikadır. İktidar, emeklilere adil bir yaşam sunma iradesini göstermek yerine, bu insanları sessizce açlığa mahkum etmektedir” diye konuştu.

DEVA Partisi İl Başkanı Tayfun Öztürk, tüm emeklilere ve vatandaşlara seslenerek, “Bu sistemin adaletsizliğine karşı durmalıyız. Eğer sesimizi yükseltmezsek, bu adaletsizlik daha da büyür, daha da derinleşir. Emekliye reva görülen bu hayatı değiştirmek, bu adaletsiz düzeni sonlandırmak için dik duracağız ve susmayacağız! Bu ülkenin emekçilerine daha iyi bir yaşam sunmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!” dedi.

Tayfun Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

“DEVA Partisi olarak, emeklinin yalnızca bir maaşa mahkum olmasını istemiyoruz. Biz, her bir vatandaşımızın hak ettiği yaşamı sürmesi için mücadele ediyoruz. Emekli kardeşlerimizin yaşadığı bu sıkıntıları görmek, duymak ve değiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Emekliye reva görülen bu yaşamı değiştirecek gücümüz var, ve biz buna inanıyoruz. Bu sisteme karşı duruyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz!”

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.