Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-21 16:54:02

"ABD'den Çin-Rusya ilişkilerine kötü değerlendirme ve baskı asla kabul edilemez"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin Çin-Rusya ilişkilerine yönelik kötü niyetli değerlendirme ve baskı yapmasını asla kabul etmediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, kısa süre önce yaptığı konuşmada, Çin'in Rusya'ya ölümcül destek sağlaması durumunda karşılaşacağı sonuçları "bildiğini" söyledi. Ancak, Blinken, Çin'in söz konusu uyarıyı görmezden gelmesi halinde ABD'nin ne tür "neticeler" getireceğini açıklamayı reddetti.

Çin’in bu konudaki tutumunu açıklayan sözcü Wang bugünkü günlük basın toplantısında şunları söyledi:

“ABD, Ukrayna savaş alanının en büyük silah tedarikçisidir. ABD, dün Ukrayna'ya 500 milyon dolarlık askeri yardım sağlayacaklarını duyurdu. Ancak ABD, Çin'in silah tedarikine ilişkin yanlış bilgiler yaymaya da devam ediyor. Hep barışı koruma vurgusu yapan ABD, aslında savaştan büyük miktarda para kazanıyor.”

Sözcü, gerçeklerin çoktan beri ABD’nin iddia ettiği barış koruyucusu maskesini düşürüp, ortalığı karıştırma hevesini açığa çıkardığını vurguladı.

Wang Wenbin, bloksuzluk, çatışmama ve üçüncü tarafa karşı olmama temelinde kurulan Çin-Rusya kapsamlı stratejik iş birliği ve ortaklık ilişkisinin iki bağımsız ülkenin egemenliği kapsamındaki bir konu olduğunun altını çizdi.

Sözcü, ABD’nin kendi davranışlarından ders alıp ateşe benzin dökerek kâr elde etme eylemini durdurarak, Çin’in yaptığı gibi barış ve müzakere için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.