Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-08-24 16:06:17

91. İEF 2-11 Eylül tarihleri arasında kapılarını açacak

Cumhuriyet’in miras değerlerinden biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 2-11 Eylül tarihleri arasında 91’inci kez kapılarını açarken dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre’ye de ev sahipliği yapacak. “Terra Madre Anadolu İzmir2022”, Anadolu topraklarının bereketini dünya ile buluşturacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, 8. İzmir İş Günleri 1 - 2 Eylül tarihlerinde çevrimiçi olarak farklı ülkelerden konuşmacıların katılımı ile gerçekleştirilecek. T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir İş Günleri’nde, İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen “Terra Madre Anadolu İzmir 2022”ye paralel olarak “Tarım Ticareti: Dayanıklı Küresel Gıda Tedarik Zincirleri Kurulması” konusu masaya yatırılacak. Delegasyonlar arasında ve bakanlar düzeyindeki iş görüşmeleriyle birçok ticari anlaşmaya imza atılan, Türkiye için uluslararası ticaret platformu niteliğinde olan organizasyonla yeni iş birlikleri, yeni girişimler ve ülkeler arası ticari faaliyetlerin güçlendirilmesi hedefleniyor. 

Fuar boyunca, onlarca konser, tiyatro, yarışma, sportif faaliyetler gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek. Fuar ziyaretçileri, eylül akşamlarında keyif dolu anlar yaşamak için Fuar konserlerinde buluşacak. Uzun yıllardır Fuar’ın vazgeçilmezi olan Çim Konserleri’nde günün yorgunluğunu atan ziyaretçiler, Mogambo Geceleri’nde ise doyasıya eğlenecek. 

Çim Sahnesi’nde; 2 Eylül’de Hadise, 3 Eylül’de Gülşen, 4 Eylül’de Özcan Deniz, 5 Eylül’de Bülent Ersoy, 6 Eylül’de Tuğba Yurt, 7 Eylül’de Gökhan Tepe, 8 Eylül’de Derya Uluğ, 9 Eylül’de Çakal&Reckol, 10 Eylül’de Şef Tuluğ Tırpan yönetiminde 100. Yıl İzmir Türküleri Senfonik Konser ve 11 Eylül’de de Haluk Levent sahne alacak. Konserler saat 21.00’de başlayacak.

Kültürpark 3 No’lu Hol önünde 3 Eylül’de başlayacak Rock and Rap Sahnesi de sırasıyla Köfn, Patron, Perdenin Ardındakiler, Sena Şener, Lil Zey, Pentagram, Can Gox ile Anıl Piyancı ve Contra’yı müzikseverlerle buluşturacak. Konserlerin başlama saati 20.30 olacak. 

Mogambo’da da 2 Eylül’de Cem Adrian, 3 Eylül’de Fatih Erkoç, 4 Eylül’de Ceylan Ertem, 5 Eylül’de Birsen Tezer, 6 Eylül’de Ibis Maria, 7 Eylül’de Mirkelam, 8 Eylül’de Öykü Gürman ve 10 Eylül’de Buzuki Orhan sahne alacak. 21.30’da başlayacak ve 3 Eylül’den itibaren Ezgi Bıcılı’nın ön grup olarak sahne alacağı Mogambo Geceleri’nin biletlerinin satışı ief.izfas.com.tr adresinden yapılacak. 

Açık Hava Tiyatrosu etkinliklerinde ünlü isimler, tek kişilik gösterileri ile sahne alacak. Bilişim ve girişimciliğe yatırım yapan ve bu kapsamda birçok etkinlik düzenleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, Açık Hava Tiyatrosu’nda oyun dünyasının önemli etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Yılın en iyi League of Legends takımının belirleneceği Türkiye Büyük Finali 2022, 10 Eylül 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek. Türkiye Büyük Finali ilk kez İstanbul’dan farklı bir şehirde taraftarla buluşurken 9 ve 10 Eylül tarihlerinde Riot Games iş birliğiyle özel bir League of Legends 10. Yıl Festivali de gerçekleştirilecek. Açık Hava Tiyatrosu Etkinlikleri ve LOL Türkiye Büyük Finali 2022 biletlerinin satışı ief.izfas.com.tr adresinden yapılacak. 

Sinema dünyasının vazgeçilmezi olan “Sinema Burada”, Terra Madre Anadolu ile paralel olarak “Gastronomi ve Doğa Temalı” filmleriyle 3 – 11 Eylül tarihlerinde Kültürpark’ta İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sinemanın değerli örneklerinden oluşan Bal Ülkesi, Keçileri Kaçırdık, İnatçılar, Prenses Mononoke, Ulamış Köy Tiyatroları Belgeseli, Sideways, Moana, Bi Avuç Hayal, Toprağın Tuzu, Kabuğu Kırmak, Loraks ve Minari filmleri, 3-11 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. 

İzmir Enternasyonal Fuarı, oyun sektöründe yer almak isteyen genç girişimcilerin başarılı oyun start-upları kurmalarını sağlayan ve onları profesyonelleştirerek dünyaya açılmalarına öncülük etmeyi amaçlayan Next Game Startup Girişimcilik Yarışması’na da ev sahipliği yapacak. Yarışmada finale kalan 10 takım, sunumlarını yaparak dereceye girmek için mücadele edecek. Next Game Startup Yarışması ve Oyun Girişimciliği seminerleri ile oyun ve girişimcilik alanında sektörün önde gelenleri bir araya gelecek. Yarışmanın 11 Eylül 2022’de gerçekleşecek finali ile ilk üçe girenler ödül kazanacak. Ayrıca, genç girişimciler için fon bulucu girişimcilik etkinliği gerçekleştirilirken katılımcılar mentorlar ile bir araya gelerek projelerini geliştirme ve tanıtma şansı bulacak. Bu etkinliklerle eş zamanlı olarak ödüllü Intel&Vatan Bilgisayar Game Jam ve konsol turnuvaları ile çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Sergiler ziyaretçilerle buluşacak

Ayrıca, İsveç Konsolosluğu & Çöpüne Sahip Çık Vakfı iş birliği ile Re - Waste Sergisi, Göztepe Rotary Kulübü ve IFOD iş birliği ile Terra Madre  - Gerçek Gıda Geleceğimiz Sergisi, Fırat Karapınar - Kasım Demir iş birliği ile Salyangozun İzinde Sergisi, Büyük Zaferin 100. Yılına Doğru İstiklal Sergisi, Beyza Durhan, Nadide Acar Karaca ile Kovan Sergisi, Lalehan Uysal ile Kurda Kuşa Aşa ve Göze Sergisi, Meyve Tabağı Sergisi, Çömlekçi Ahmet Usta ile Menemen Toprak Sanatları Sergisi ve Ayfer Güleç ile Keçe Sergisi de ziyaretçileri ağırlayacak. Çekyalı Heykeltraş Patrik Prosko imzalı Anamorfoz Atatürk Projesi eseri de fuara gelenlerin ziyaretine açık olacak.

91. kez yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenecek. 2 – 11 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak Fuar'ın Ana Sponsoru Folkart, Etkinlik Sponsoru ise Migros oldu. Kafa Radyo ise medya sponsoru olarak yer aldı. Fuarın giriş ücretleri; tam 8 TL, öğrenci 3,50 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş-çıkış yapılabilecek ve Fuar etkinlikleri 16.00 - 23.00 saatleri arasında düzenlenecek. ief.izfas.com.tr adresinden Mogambo Geceleri, Acık Hava Tiyatrosu etkinlikleri ve LOL TBF Türkiye Büyük Finali 2022 için alınan giriş biletleri üzerindeki QR kodu Fuar giriş kapılarında göstererek ücretsiz giriş yapılabilecek.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.