Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-13 14:02:57

ÜNLÜ & Co, Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi faaliyetlerine başladı

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun Girvak iş birliğiyle hayata geçirdiği ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi 12 Ocak’ta gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı.

2016 yılında başlattığı ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile 5 yılda 100 kadın girişimciye eğitim veren ÜNLÜ & Co, Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle başlattığı ve Kasım ayında başvuruları alınan ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ile özellikle teknoloji ve yazılım alanlarındaki kadın girişimci ekosistemini desteklemeyi ve büyütmeyi hedefliyor.   

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı toplam 13 aylık bir eğitimi kapsıyor. Toplam 81 takım ve 324 kişi programa başvuruda bulunurken, seçilen 18 takım eğitime başlama hakkı kazandı. Programa başlayacaklar arasında yapay zekâ, biyo-plastik üretim teknolojisi, sağlık ve temiz enerji teknolojilerinin yanı sıra eğitim ile sürdürebilirlik alanlarında iş fikirleri de yer alıyor.

Programa girmeye hak kazanan takımlar, bootcamp ile temel girişimcilik yetenekleri kazanacak ve fikirlerini iş modeline dönüştürebilecek. Ayrıca düzenlenecek özel etkinliklerle profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri bir çevre edinip network kurma fırsatı bulabilecekler. Katılımcılar, program kapsamındaki ilham sohbetleri, onlara rehberlik eden mentorlar ve alacakları online psikososyal destek sayesinde girişimcilik yolculuklarında ihtiyaç duydukları cesaret ve eğitime sahip olacak. Program içeriği ekosistem buluşmalarını, markalaşma, dijital pazarlama ve e-ticaret eğitimlerini de kapsayacak.

Kadın girişimcilere eğitim desteği vererek, onların hayatlarına dokunmanın önemine vurgu yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “Kuruluşumuzdan bugüne ÜNLÜ & Co olarak topluma geri vermeyi hep çok önemsedik. Bu bilinçle kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde başta girişimcilik olmak üzere eğitim ve kadının iş hayatında desteklenmesi olarak 3 ana dala odaklandık. Bu kapsamda birçok değerli kurum ve paydaşla iş birliği yaptık ve bu işbirliklerini sürdürülebilir kıldık. Kadınların iş hayatına katılımını, grup şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye büyük önem verdik. Kuruluşumuzun 20’nci yılında Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile beş yılda 100 kadın girişimciye bu zorlu yolculuklarında eğitimlerimiz ile yol arkadaşı olduk. Mezun olan kadın girişimcilerimiz hem network gelişimi, hem de aldıkları yatırımlarla fark yarattı” dedi. 

Kadınların istediklerinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını vurgulayan Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “İş hayatlarında, girişimcilik yolculuklarında kadınların karşılaştıkları zorluklar devam ediyor. Biz bu alandaki misyonumuzun devam ettiğine inanıyoruz. Yazılım alanında ve girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi bugün faaliyetlerine başlıyor. Çok sayıda başvuru arasından seçilen, 13 aylık bu yolculukta yer alacak takımlarımızın sahip oldukları yazılım ve teknoloji yetkinliklerini eğitimler ile desteklerken, fikirlerinin başarılı girişimlere dönüşmesi için ihtiyaçları olan tüm alanlara dokunmayı hedefliyoruz. Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz. Yarının dünyasını dijitalleşme ile şekillendirirken, kadınların yenilikçi çözümleri, aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. 


Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) Genel Müdürü Mehru Aygül konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Kadın girişimcilerin her alanda olduğu gibi teknoloji odağında da desteklenmesi oldukça değerli ve önemli. İstihdamda kadın sayısının artmasına katkı sağlamak ve girişimci kadınları desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz. 2021 yılında %22 olan startup kurucuları arasında kadın kurucu ya da kurucu ortağı kadın oranı 2022 yılının üçüncü çeyreğinde %16, teknoloji alanında istihdama katılan kadın oranı ise %25’in altında olarak açıklandı. Biz bu oranların her yıl giderek artmasını hayal ediyoruz ve bunun için bu projede ÜNLÜ & Co ile güçlerimizi birleştiriyoruz.” 

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.