Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-23 18:10:20

Babacan: "Çözümlerimizi önümüzdeki hafta açıklayacağız"

Babacan, deprem bölgesinde çadır ihtiyacının olduğunun altını çizerek, “Çadır ve seyyar tuvalet ihtiyacı bazı bölgelerde şiddetli bir şekilde hissediliyor. Hala gece ateşin başında battaniyeye sarılıp sabaha kadar açıkta geçiren vatandaşlarımız var. Şu andaki en acil ihtiyaç bu gibi görünüyor.” dedi.

“Hiçbir yetkisi olmayan yöneticinin istifasını istemek çok anlamlı olmuyor”

Seçimlere işaret eden Babacan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bütün yürütme yetkisi tek bir kişide toplandı. Bakanlar bile sadece sekretarya hizmeti veriyor. Bütün yetki tek kişide. O da Cumhurbaşkanlığı makamı. Yoksa hiçbir yetkisi olmayan, imkanı olmayan ve talimat almamış yöneticinin istifasını istemek, istifa ettirmek de çok anlamlı olmuyor. Millet şu andaki iktidarı görevden alacak, onların istifasına gerek olmadan görevden alma gerçekleşecektir, ilk seçimde göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Milli Savunma Bakanı’nın bir talimat beklemesi gerekiyor muydu?

Babacan,  “Neden o ilk 48 saat içinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli mobilize edilmedi? diyerek, şunları kaydetti:

“Biz askerlerimizi üçüncü, dördüncü günden sonra gördük. Maden işçileri donanımlı insanlar, neden ilk saatlerde mobilize edilmedi? Mesela Milli Savunma Bakanına sormak lazım, depremin olduğu ilk gün TSK personelinin mobilize edilmesiyle ilgili bir talimat verdi mi? Bir talimat aldı mı? Bir talimat beklemesi gerekiyor muydu? O ilk saatlerde ne oldu? Vatandaş olarak çok merak ediyorum.”

“Çözümlerimizi önümüzdeki hafta açıklayacağız”

13 politika birimine talimat verdiklerini söyleyen Babacan, “Kısa vadede, orta vadede, uzun vadede bu depremin yaralarını sarmak, sosyal ve ekonomik enkazı kaldırmak için neler yapmak gerektiğini açıklayacağız. 13 politika birimimiz kendisiyle ilgili konuları hazırlıyor. Cuma akşamına kadar süre verdik. Birkaç günde bunu toparlayıp sanırım önümüzdeki hafta içerisinde kapsamlı çözümlerimizi açıklayacağız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.