Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-23 12:59:00

Çin'den Yemen'e ateşkesin yeniden sağlanması çağrısı

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Yemen’e ateşkesin yeniden sağlanması ve çatışmaların siyasi yollarla çözülmesi çağrısında bulundu.

Zhang Jun, dün BM Güvenlik Konseyi’nde Yemen’in durumu hakkında düzenlenen oturumda, Yemen sorununun askeri yollarla çözülemeyeceğini, çatışmanın tırmanmasının ancak Yemen halkına daha fazla acı getireceğini söyledi. Zhang konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yarım yıl süren ateşkes, Yemen halkına gözle görülür faydalar getirdi. Ateşkesin yeniden sağlanması, Yemen halkının ortak çıkarlarına uygun olduğu gibi, uluslararası toplum ve bölge ülkelerinin beklentilerini de karşılar. Çin, çatışan tarafları, özellikle Husi örgütünü Yemen halkının çıkarlarından hareket ederek, siyasi çözüme bağlı kalıp, her türlü düşmanca eylemleri durdurmaya ve gerginliğin yumuşamasını bir an önce gerçekleştirmeye çağırıyor. Çin ayrıca, uluslararası topluma Yemen’e insani yardım sağlama ve Yemen’in kalkınmasına yönelik destekleri artırmak için etkin şekilde harekete geçme çağrısında bulunuyor.”

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg oturumda yaptığı konuşmada, BM’nin arabuluculuğuyla gerçekleştirilen ateşkesin süresinin 2 Ekim’de dolmasından bu yana, Yemen’de kapsamlı savaşın çıkmadığını anımsattı.

Grundberg, ancak son zamanlarda Yemen’in birçok limanında yaşanan çatışmaların gerginliğin tırmanması riskini getirdiğini ve bunun Yemen’de ekonomik ve insani durumun kötüleşmesine yol açabileceğini ifade etti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.