Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-09 15:35:18

SunExpress, IATA 25by2025 küresel girişimini imzaladı

Gönüllülük esasına dayalı olan 25by2025 girişimi, havacılık sektöründe kadın temsiliyetinin artırılmasını ve sektörde cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın geliştirilmesini amaçlıyor.

Girişime imza atan havacılık şirketleri, 2025 yılına kadar organizasyonları genelinde kıdemli rollerde görev alan kadın sayısının yükseltileceğini ve kadın temsiliyetinin az olduğu alanlarda artırılacağını taahhüt ediyor.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, konu ile ilgili değerlendirmesinde  şunları kaydetti:

“SunExpress olarak çalışma arkadaşlarımızın gelişimine imkan tanıyan çeşitlilik ve kapsayıcılığın teşvik edildiği bir çalışma ortamı sunmak bizim için büyük önem taşıyor. Herkese eşit fırsat sunulması en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu amaçla, çalışanlarımızın gönüllü olarak çalışmalarını yürüttüğü, Türk havacılık sektöründe bir ilk olan çeşitlilik ve kapsayıcılık komitemizi oluşturduk. Şimdi de bu önemli girişimi imzalayarak bu alandaki taahhüdümüzü güçlendiriyoruz.”

Kadınlara daha fazla fırsat sunarak, markalarını ileriye taşımaya devam edeceklerini söyleyen  Kownatzki, “Havada ve yerde operasyonlarımızın her aşamasında kadın çalışma arkadaşlarımızın büyük emeği bulunuyor ve bundan gurur duyuyoruz.” dedi.  

IATA Genel Müdürü Willie Walsh ise “SunExpress'in IATA 25by2025 girişiminin imzacılarından biri olarak havacılık sektöründe cinsiyet çeşitliliğini teşvik etmeye yönelik taahhüdünü görmekten memnuniyet duyuyorum. Sektör olarak havacılıkta cinsiyet dengesini iyileştirmeye kararlıyız ve 25by2025 taahhüdünü sonuçlara dönüştürerek ilerleme kaydedeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.