Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-18 13:04:20

Davos’tan Çin ekonomisinin yeni yıldaki performansına iyimser bakış

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomi Forumu (WEF) 2023 yıllık toplantısı katılımcıları, Çin ekonomisinin 2023 yılındaki performansına iyimser yaklaşarak Çin’in dünya ekonomik büyümesine güçlü destek sağlayacağını söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu’nun İcra Direktörü Jeremy Jurgens, Çin Medya Grubu’na (CMG) verdiği röportajda, Çin ile dünyanın diğer bölgeleri arasındaki ticaretin hala çok güçlü olduğuna işaret ederek dünya ülkelerinin Çin’de salgın tedbirlerinin optimize edilmesinin beraberinde getirdiği olumlu etkilere umutla baktığını kaydetti. Jeremy, bu çabaların küresel tedarik zincirindeki sıkıntıların hafifletilmesi gibi sorunların çözümüne katkı sağlayacağını belirtti.

Jeremy Jurgens, “Pek çok insan Çin’in yerel ekonomisinin yarattığı talebi dört gözle bekliyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, kısa süre önce yaptığı konuşmada, dünya ekonomilerinin üçte birinin bu yıl resesyona gireceğini, Çin ekonomisinin toparlanmasının ise resesyon baskısını azaltacağını belirtmişti” diye konuştu.

Avustralya eski başbakanı Kevin Rudd de Çin ekonomisinin bu yıl istikrarlı bir büyümeyi yakalayarak dünya ekonomik büyümesine güçlü destek sağlayacağı öngörüsünde bulundu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.