Reklam
Tarih : 2026-02-07 10:20:07

İzmir Körfezi’nde deniz dolmuşları hizmete hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği kapsamında üç deniz dolmuşunu kent ulaşımına kazandırdı. 42 yolcu kapasiteli deniz dolmuşları, Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’na indirildikten sonra İzmir Marina’ya getirildi.

Deniz dolmuşlarının İzmir Marina’da bakım ve kontrolleri yapılacak. Teknik çalışmalar ve bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından araçların körfez içi ulaşımda hizmet vermesi planlanıyor. Ayrıca deniz dolmuşlarının yanaşabilmesi ve yolcu alabilmesi için kent genelindeki iskelelerde düzenleme çalışmaları yürütülüyor.

İZDENİZ Genel Müdürü Gökhan Marım, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile üç yıllık bir protokol imzalandığını belirterek, deniz dolmuşlarının belirlenen hatlarda, mevcut ve yeni iskelelerde kullanılacağını söyledi. Marım, küçük kapasiteli ve hızlı deniz araçlarıyla yolcu yoğunluğu düşük hatların yeniden işletilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Uygulamayla personel ve yakıt tasarrufu sağlanması, çevreci araçlar sayesinde karbon salınımının azaltılması amaçlanıyor. Deniz dolmuşlarının gerekli hazırlıkların ardından en kısa sürede hizmete alınması planlanıyor.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.