Reklam
Vakıf Katılım900
Tarih : 2026-10-14 17:33:36

İzmit’te Glutensiz Mutfak Atölyesi düzenlendi

İzmit Belediyesi tarafından glutensiz beslenme konusunda farkındalık oluşturmak ve çölyak hastalığıyla yaşayan bireylerin ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi düzenlendi.
 
Etkinliğe İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Nilgün İrteni ve Şaziye Marul, Sosyal Hizmetler Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Burcu Bineklioğlu, Hukuk İşleri Müdür Vekili Melek Akdeniz, Meclis Üyesi Ayşe Fatmagül Terzi, Hazıhızır Mahalle Muhtarı Lütfü Bodur, Terzibayırı Mahalle Muhtarı Tuncay Bakırcı, Veliahmet Mahalle Muhtarı Bülent Tuncel ve Kocaeli Çölyak PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar katıldı.
 
Atölyede ayın tarifi olarak belirlenen glutensiz kinoa salatası hazırlanarak katılımcılara sunuldu. Down Kafe’de kurulan stantlarda ise glutensiz ürünler sergilendi.
 
Etkinlikte, glutensiz beslenmeye ihtiyaç duyan bireylerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik bilgi paylaşımının ve toplumsal farkındalığın önemi ele alındı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.