Antalya Birey Okulları’nın 5. sınıf öğrencileri, Değişim için Tasarım Kulübü (Design for Change) çerçevesinde toplumsal sorunlara yönelik iki ayrı proje hazırladı. Okulun 5 kişilik DEMA takımı, fırtına ve sel gibi doğal afetlerde devrilen çöp konteynerlerinin oluşturduğu risklere çözüm geliştirmeyi hedefledi. Öğrenciler, konteynerlerin kriko sistemiyle sabitlenmesini önererek devrilmelerin önlenmesini ve olası can ve mal kayıplarının azaltılmasını amaçladıklarını ifade etti.
4 kişilik DENZ takımı ise yaya geçitlerinde yaşanan güvenlik sorunlarına odaklandı. Öğrenciler, özellikle tali yollardan ana yollara çıkış noktalarında yeterli uyarı levhası ve trafik ışığı bulunmamasının kazalara yol açabildiğini belirtti. Bu soruna çözüm olarak, görüş alanını artırmak amacıyla otoparklarda kullanılan güvenlik aynalarının yaya geçitlerine yerleştirilmesini önerdiler.
Öğrenciler, DFC Kulübü Sorumlu Öğretmeni Ecem Kısalar eşliğinde projelerini Mesut Kocagöz’e detaylı şekilde aktardı.
Kocagöz, öğrencilerin çalışmalarını takdir ederek, gençlerin toplumsal sorunlara duyarlı yaklaşımının ve çözüm üretme çabasının önemine dikkat çekti. Kocagöz, “Gelecek nesillerimizin toplumsal sorunlara bu kadar duyarlı yaklaşması ve çözüm üretmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yaşta geliştirilen projeler ülkemiz adına umut verici. Fikirleriniz bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.
Antalya Birey Okulları yetkilileri ise öğrencilerin toplumsal sorunlara yönelik duyarlılık göstererek çözüm üretmesinin ve bunu ilgili kurumlarla paylaşmasının kendileri için gurur verici olduğunu belirtti.

© Copyright 2026 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.