Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-02 12:30:00

İmamoğlu, genç Ukraynalıları ağırladı

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  8-17 yaş aralığındaki Ukraynalı çocuklarla Müze Gazhane’de bir araya geldi.

İBB, Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu’nun ülkelerinde süregelen mevcut zor koşullar nedeniyle Odesa’da yaşayan 50 çocuğu 5 refakatçi eşliğinde İstanbul’da dinlenmesi talebi üzerine ilgili kurumlar gerekli süreçleri hızlıca başlatarak, genç misafirler için dinlenme ve kültür programı hazırladı.

20 Ağustos’ta İstanbul’a gelen genç Ukraynalılar, İBB tarafından yapımı tamamlanan Gaziosmanpaşa Erkek Yurdu’na yerleştirildi.

“Sizi her zaman Odesa’ya bekliyoruz”

Gençlere birlikte Beltur’un ikram ettiği dondurmayı tadan İmamoğlu’na kafile adına sembolik hediye verildi. Hediyeyi takdim eden Gniezdilova Svitlana, “Çok çok teşekkür ederiz misafirlikleri için. İstanbul muhteşem bir şehir. Burada çok tarihi eser var. Zafer Bayramınızı kutlarım. Çocuklarımız İstanbul’da olmaktan çok memnun. Güzel ev sahipliğinizden dolayı çok mutluyuz. İki ülke arasındaki dostluğun devam etmesini diliyoruz. Sizi her zaman Odesa’ya bekliyoruz” dedi.

“Daha güzel günlerde İstanbul'da yine buluşmayı diliyorum”

Konukları ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilsky ile toplu fotoğraf veren İmamoğlu, İstanbul’un kardeş şehri Odesa’nın ‘2 Eylül Şehir Günü’nün kutladı. İmamoğlu’nun mesajında şunlar yer aldı:

“Kardeş Şehir Odessa'ya İstanbul'dan selamlar, sevgiler, kucak dolusu sevgiler. 2 Eylül Şehir Gününüzü kutluyorum. Bütün Ukraynalı dostlara bundan sonraki yıllarda çok daha barış içinde, huzur içinde güzel şehrimizde yaşam diliyorum. Sizlerin yanındayız. Sizler için dua ediyor, barış diliyoruz. Umuyorum çocuklarımızın bu güzel anını, daha büyük topluluklarla daha güzel günlerde İstanbul'da yine yaşarız”

“Zor günlerde Ukraynalılara bir ilgilenmek bizim için önemli”

Nedilsky, İBB’nin ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti, “Bu zor günlerde Ukraynalılara bir ilgilenmek, dikkat etmek bizim için çok çok önemli. Dolayısıyla bu unutulmaz anlar yaşıyoruz hep beraber. Ev sahipliğiniz içi teşekkür ederim” cümleleriyle paylaştı.

5 Eylül’e kadar İstanbul’u gezecekler

Ukraynalı genç konuklar için İBB, İstanbul’un tarihi ve turistik noktalarından oluşan programlar hazırladı. Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı, Büyükada turu, Miniatürk, Galata Kulesi ve daha pek çok nokta ziyaret süresi boyunca gençlere gezdiriliyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.