Sulama suyunu Elemendik Göletinden sağlayan ve Çayırköy mahallesinde yapımı devam eden sulama kanalı projesi ile 1000 dekardan fazla tarım arazisi sağlıklı bir sulama sistemi ile üretime kazandırılmış olacak. Ayrıca 70 hane ve 350 nüfusa sahip Çayırköy mahallesinin geçim kaynağına önemli derecede katkı sunulmuş olunacak.
Proje kapsamında 4000 metre dik kanal yapımına devam ediliyor. DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürütmüş olduğu proje kısa sürede tamamlanarak sulama kanalları bölge tarımına kazandırılacak.
Sulama kanallarının çok eski yıllarda yapıldığını belirten Çayırköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Cengiz, “Sulama kanallarımızın daha önce çok kötü durumda idi ve suyumuzu arazilere götüremiyorduk. Suyumuz Elemendikten ve uzun mesafeden geldiği için, beton kanallarımız 1980’li yıllarda yapıldığından çok kötüydü. Büyükşehir Belediyemiz yaptı sağolsun, ekonomimize ve insanlarımıza sağladığı katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.