Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-10-18 12:19:04

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde geçmişten gökyüzüne

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde ziyaretçiler, İstanbul Rasathanesi, Galata Mevlevihanesi ve Galata Kulesi’ni içeren bir rotada astronominin, tarih ve kültürel mirasın izini sürdüler. Katılımcılar, İstanbul Rasathanesi’nin etkileyici atmosferinde, 1577 yılında gökyüzünde beliren kuyrukluyıldızı fark edip gözlemleyen astronom Takiyyuddin El Rasid’in hikayesini dinlediler, Galata Mevlevihanesi’nde küçük çapta astronomi çalışmalarının yapıldığı muvakkithaneleri hatırladılar.

Festivalde, fotoğrafın ustası Ara Güler de “Dostlarının Gözüyle Ara Güler” etkinliğinde anıldı. Dünyaca ünlü 22 fotoğraf sanatçısı tarafından çekilen Güler'in 48 portresinin yer aldığı "Dostlarının Gözünden Ara Güler Portre Sergisi" 23 Ekim’e kadar AKM Tiyatro Fuaye’de ziyaret edilebilir. 

Festival kapsamında, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin bestelediği, bir büyücünün kuğuya dönüştürdüğü ancak bir erkeğin aşkıyla tekrar insan olabilecek Odette ile Prens Siegfried arasındaki aşkı anlatan Kuğu Gölü balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından büyük bir prodüksiyonla AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Koreograf Volkan Ersoy ve Armağan Davran’ın Marius Petipa’dan hareketle yeniden yorumladığı esere, Sunay Muratov’un yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası da eşlik etti.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.