Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-14 12:14:03

İzmir’de Flamingo Yolu turu 4 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İzDoğa’nın yürüttüğü “Flamingo Yolu” projesine İzmirlilerin ilgisi devam ediyor. UNESCO Dünya Doğa Mirası Listesi adayı Gediz Deltası’nı hem deniz hem de kara yolu ile gezebilen İzmirliler alandaki kuş türlerini inceleme imkanı buluyor. 10 Mayıs 2022'de başlayan Flamingo Yolu tekne turları ve 14 Mayıs 2022'de başlayan otobüs turlarına 4 binin üzerinde kişi katıldı.

Gediz Deltası'nın güneyinde düzenlenen turlar sayesinde çok sayıda öğrenci ve 400'e yakın yabancı misafir de Gediz Deltası'nın eşsiz doğasına tanıklık etme fırsatı yakaladı.

Turlara katılanlar mart ayının sonlarına kadar flamingoların dansını izleme şansı bulacak. Ayrıca akça cılıbıt, kızılbacak, kılıçgaga, kaşıkçı, gümüş yağmurcun, poyrazkuşu, tepeli pelikan, yalıçapkını ve kara gagalı sumru gibi onlarca kuş türüne ev sahipliği yapan 2 milyon yaşındaki Gediz Deltası muhteşem güzellikleri ile İzmirlileri bekliyor olacak. Güney Gediz Deltası’na ilaveten Orta Gediz Deltası'na da yapılan tur sırasında  tuz üretim bölgesi olan eski Çamaltı Tuzlası'nın tuz tavalarında yaşayan binlerce kuş çok yakından izlenebiliyor.

Turların büyük ilgi görmesinin ardından İzDoğa ikinci bir tekne ve tur otobüsünü de bünyesine katmaya hazırlanıyor. Tekne turları pazartesi hariç haftanın her günü, günde beş kez Mavişehir Balıkçı Barınağı’ndan hareketle 6 kişilik bir tekneyle yapılıyor. Tekne turu bir buçuk saat sürüyor. Tur teknesi, kuşları rahatsız etmemek için küçük ve sessiz çalışan bir motorla yapılacak şekilde tasarlandı.

Haftanın her günü 35 kişilik kontenjanla yapılan otobüs turu da Sasalı Doğal Yaşam Parkı’ndan hareket ederek Güney Gediz Deltası’nın Manya Burnu’nda son buluyor. Flamingo Yolu Otobüs Turlarında  flamingo ve diğer kuş türlerinin yanında, kara türleri ve memelilerin de görülebiliyor. Turlara  İzDoğa tarafından sağlanan konusunda uzman rehberler de eşlik ediyor. Tura katılanlar kuş gözlem teleskopları/dürbünleri ile kuş türlerini yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.