Reklam
Tarih : 2026-05-07 15:48:48

Ordu’da İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı yapıldı

İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya il protokolü, kaymakamlar, emniyet ve jandarma yetkilileri ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda radikalizm, radikalleşme ve aşırıcılık konuları ile okul ve çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri ele alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından yapılan sunumlarda, özellikle gençlerin sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden nasıl etkilenebildiğine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri yaptıkları sunumda; terör örgütlerinin gençleri hedef alan yöntemleri, radikalleşmenin önüne geçmek amacıyla yürütülen bilinçlendirme faaliyetleri ve koruyucu çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

Ayrıca gençlerin güvenli dijital kullanım konusunda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Toplantıda ayrıca 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında okul ve çevrelerinde alınan güvenlik önlemleri değerlendirildi.

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda uygulanan ek tedbirler ve yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.