Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-22 17:55:05

DEVA Partili Ergen: "Eğitimin esas yeri okuldur"

Ergen, eğitimin esas yerinin okul olduğunu belirterek, “Uzaktan eğitim ile mesleki yeterliliği karşılayamayız. Çünkü yüz yüze eğitimin yerini başka hiçbir yöntem tutamaz. Bilim, üniversite öğrencilerinin akranları ve hocaları ile etkileşimleri sonucunda üretilir. Sanal ortamda dikkate değer bir çıktı elde edilmez. Online ortamda etkili bir tartışma, eleştiri, laboratuvar, bireysel ve grup danışmanlığı ortamı oluşturulamaz.” ifadelerini kullandı.

“Uzaktan eğitim gençleri kaygı ve stresle mezun ediyor”

Pandemi mağduru gençlerin özgüvenlerinin mesleki yetersizlik kaygısıyla zedelendiğini söyleyen Ergen, “Bu da beraberinde işsizlik kaygısını getiriyor. Uzaktan eğitim gençleri bilgi ve beceriyle değil, kaygı ve stresle mezun ediyor. Üniversite gençliğinin yalıtılmışlığı; gençleri karamsarlığa, üzüntüye, depresyona, tükenmişliğe, öfkeye ve amaçsızlığa mahkum ediyor.” dedi.

“Nereden baksanız zarar”

Ergen, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki internet altyapısı sorununun eğitimde fırsat eşitsizliğine neden olduğunu ileri sürerek, şöyle devam etti:

“Bu karar eğitimde fırsat eşitsizliğine de neden oluyor. Depremden zarar görmeyen şehirlerin ekonomik ve sosyal yaşantısını da köreltiyor. Okudukları şehirlerde çalışarak para kazanan öğrencilerimizi kayba uğratıyor. Etrafına ekonomik canlılık kazandıran üniversite ortamını bozuyor. Yabancı öğrencileri ülkelerine geri gönderiyor. Hem güven sarsılıyor hem potansiyelimiz zarar görüyor. Yani nereden bakarsanız bakın, zarar. Her yönden büyük bir hata.”

“Eğitim ortamı iyileştirir”

Gençlerin eve kapatılmaması gerektiğini belirten Ergen, “Depremin yaralarını üniversite ekosisteminde sararız. Eğitim ortamı öğrencilerimizi sosyalleştirir, geliştirir, sosyal-duygusal travmaları iyileştirir. Eğitim bir toplum için en önemli dayanışma ve birliktelik alanıdır, rehabilitasyon ortamıdır, ilerlemenin yoludur.” şeklinde konuştu.

“Yurtlar çözüm değil”

Ergen, Türkiye’de 209 üniversite ve 8 milyon 196 bin öğrenci olduğunu ifade ederek, “Bunların 200 bini yabancı uyruklu. KYK yurtlarında kalanların sayısı ise sadece 678 bin. Bu durumda 678 bin kişilik barınma alanı, ülkemizin konuk evleri ve sosyal tesislerinde ve ücretleri ödenerek otellerde sağlanabilir. Depremzede vatandaşlarımız evlerinden daha konforlu yerlerde konaklayabilir. Uzaktan eğitim kararından vazgeçilmelidir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.