Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-04-03 17:40:33

Wang Yi ve Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi görüştü

ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi dün başkent Beijing’de Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ile görüştü.

Wang Yi, mevcut Çin-Japonya ilişkilerinin genel olarak istikrarlı olduğunu, ancak zaman zaman sorunlar ortaya çıktığını söyledi.

Wang şöyle konuştu:

"Bunun temel nedeni, Japonya'daki bazı güçlerin ABD'yi takip ederek yanlış bir Çin politikası uygulaması ve Çin'in temel çıkarlarını ilgilendiren konularda karalama ve provokasyon girişimlerinde bulunmasıdır. Bu girişimler, stratejik olarak dar görüşlü, politik olarak yanlış ve diplomatik bakımdan rasyonel değildir. Japonya politikasının devamlılığını ve istikrarını sürdüren Çin, Japonya’yla beraber iki ülke arasında imzalanan dört siyasi belge temelinde yeni döneme uygun bir Çin-Japon ilişkisini kurmak için çalışmaya hazır. Japonya'nın, iki ülke arasında varılan ‘birbirini iş birliği ortağı olarak görme ve birbirine tehdit oluşturmama’ ilkesini yerine getirmek için somut harekete geçmesini ve ikili ilişkileri iyileştirerek daha iyi bir şekilde geliştirmesini bekliyoruz.”

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.