Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-13 19:18:40

Babacan: "Sözde değil, özde hazırız"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Denizli mitinginde konuştu.

Partisinin eylem planlarını tanıtan Babacan “Biz sözde değil, özde hazırız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la arasındaki paradan altı sıfır atılması polemiğini 20 lira göstererek sürdüren Babacan “Bir imza atıver de şu paranın değeri tekrar 15 dolar olsun” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi altıncı mitingini on binlerin katılımıyla Denizli’de yaptı. Mitingde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin eylem planlarını tek tek kürsüden gösterdi. Babacan şunları söyledi:

‘Bunlar seçimden sonraki hükûmetin ev ödevi’

“Türkiye’de daha önce böyle bir şey yapılmadı. Bunu yapmak için kadrolara ihtiyaç var. Başka yok, yapan varsa getirsin. Bunu her alanda yapıyoruz. Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin ev ödevi bunlar... Sanayi Bakanı’na ‘Al, ev ödevin’ diyeceğiz. Kültür Bakanı’na ‘Al, ev ödevin’ diyeceğiz. Takvime bağlamışız, gün vermişiz. İlk 90 günde şunlar yapılacak, 360 günde şunlar yapılacak... Biz hazırız. Sözde değil özde hazırız.

‘Kadınlar Beştepe’dekilerin tahtını alacak’

Beştepe’dekiler kadınların ahını aldı. Göreceksiniz, kadınlar da Beştepe’dekilerin tahtını alacak. Evdeki kadının emeğini hiçe sayan, sokakları tekinsiz kılan bu iktidarı müsait bir yerde indireceğiz. Çok net söylüyorum: Devlet; şiddeti uygulayanın değil, şiddete maruz kalanın yanında olacak. Ülkemizde hiçbir kadın kendini yalnız ve çaresiz hissetmeyecek.”

'Ben faize ödenen milyarları içime sindiremiyorum' diyen Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Erdoğan 20 lirayı bankamatikten çektiğinde 15 dolar ediyordu’

“31 Aralık 2004 gecesi paramızdan altı sıfırı attık. O gece, yılbaşı gecesi Sayın Erdoğan’ın fotoğrafçılara altı sıfırı atılmış 20 liralık banknotla verdiği poz var. Alın işte bakın 20 lira. Erdoğan bunu o gece bankamatikten çekti, poz verdi. Bu 20 lira tam 15 dolar ediyordu. Bugün anca 1 dolar ediyor. Paranın içinden tam 14 dolar eksilmiş. Bu paranın içinden 14 doları kim aldı?

‘Bir imza atıver de 20 liranın değeri tekrar 15 dolar olsun’

Sayın Erdoğan ‘Zamanında ben imza atmasaydım, Babacan paradan altı sıfırı atamazdı’ diyor. Madem hikmet senin imzanda, at bir imza da şu enflasyonu, döviz kurunu düşürüver bakalım. Bir imza atıver de şu paranın değeri tekrar 15 dolar olsun, görelim. Erdoğan yapamaz, ağzıyla kuş tutsa yapamaz.

‘İçime sindiremiyorum’

Bu yıl çiftçiye ödenecek tarım desteklerinin tamamı 50 milyar. Faize ve kur farkına tam 650 milyar. Hey gidi ‘ezilenlerin hür sesi’ Erdoğan hey! Hey gidi ‘gariplere yoldaş olan’ Erdoğan hey! Ne oldu sana? Nasıl oldu da bu hale düştün? Nasıl oldu da yoksuldan toplayıp faiz lobilerine bu kadar para öder hale geldin? Gerçekten hayret. Ben faize ödenen milyarları içime sindiremiyorum."

 

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.