Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-24 11:23:37

Çin’den Ukrayna’da barış çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından dün düzenlenen Acil Özel Oturum’da Ukrayna'da barış için bir karar taslağı onaylandı. Çin’in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dai Bing, ateşkesin bir an önce gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Dai Bing oturumda yaptığı konuşmada, Çin’in Ukrayna sorunundaki tutumunun her zaman net olduğunu, Çin’in bütün ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi, BM Şartı’nın amacı ile ilkelerine uyulması, tüm ülkelerin meşru güvenlik kaygılarına önem verilmesi ve krizin barışçıl yolla çözülmesine faydalı her türlü çabanın desteklenmesi fikrine daima bağlı kaldığını söyledi.

Dai, Ukrayna krizinin çözümü için, ateşkesin bir an önce gerçekleştirilmesi, diyalogun yegane çözüm yolu olarak görülmesi, barış ve müzakereyi sağlamak için beraber çaba harcanması ve ortak güvenlik ve kalıcı barışın gerçekleştirilmesi önerilerini ileri sürdü.

Çin’in sorumlu bir ülke olarak, her zaman barış ve diyalogdan yana olduğunu dile getiren Dai, Çin’in Ukrayna krizinin siyasi yolla çözülmesine ilişkin bir tutum belgesi açıklayacağını kaydetti. Dai, Çin’in Ukrayna krizinin çözülmesi ve barışın gerçekleştirilmesinde yapıcı rol oynamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Acil Özel Oturum’da içinde Ukrayna’nın bulunduğu 75 ülke tarafından ortaklaşa sunulan karar taslağı, 141 kabul, 7 ret ve 32 çekimser oyla onaylandı.

Karar taslağında Ukrayna’da BM Şartı’nın amacına ve ilkelerine uygun olan kapsamlı, adil ve kalıcı barışın sağlanmasının aciliyeti vurgulandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.