Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-02 16:05:07

“Çin hizmet ticaretinin sağlıklı gelişmesini hızlandırmak için taraflarla çaba harcamaya hazır”

Çin’in hizmet ticaretinin sağlıklı ve sürdürülebilir gelişmesini hızlandırmak için taraflarla çaba harcamaya hazır olduğu açıklandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian günlük basın toplantısında COVID-19 salgınının etkisinin sürdüğü ve küresel ekonominin aşağı yönlü baskıyla karşı karşıya kaldığı bugünlerde Çin’de düzenlenmekte olan 2022 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı’nın taşıdığı anlama ilişkin sorulan bir soruyu yanıtladı.

Zhao, “1 Eylül itibarıyla 72 ülke ve uluslararası örgüt fuara katılırken bunların arasından 10 ülke ilk kez ülke adına fuarda pavyon kurdu. Bunun yanı sıra aralarında dünyanın en büyük 500 işletmesinin de bulunduğu 2 bin 400 işletme çevrimdışı olarak fuara iştirak etti. Bundan sonra yeşil kalkınmaya dayalı küresel işbirliği yollarının araştırılması amacıyla fuar kapsamında özel temalı sergi, özel konulu forum gibi faaliyetler düzenlenecek.” ifadelerini kullandı.

Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı’nın küresel çapta hizmet ticareti alanında en geniş çaplı ve kapsamlı fuar haline gelerek, ülkeler ve Çin arasında yapılan hizmet ticareti ve yatırım işbirliği için platform sunduğuna dikkat çeken Zhao, Çin’in kader ortaklığı anlayışı doğrultusunda küresel kalkınma inisiyatifini yerine getirmek, hizmet ticaretinin sağlıklı ve sürdürülebilir gelişmesini hızlandırmak, yabancı işletmelerin Çin’e yatırım yapmasına birinci sınıf iş ortamını sunmak ve dünya ekonomisinin toparlanmasına daha büyük güç katmak için taraflarla ortaklaşa çaba harcamaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.