Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-04-03 20:54:32

Xi Jinping ünlü Arap sanatçıların mektubuna cevap verdi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, “İpek Yolu: Sanatçıların Randevusu” etkinliklerine katılan Arap sanatçıların mektubuna cevap verdi. Xi, sanatçıları Çin ile Arap halkları arasındaki dostluğun pekiştirilmesine yeni katkı sağlamak için daha fazla seçkin eser yaratmaya çağırdı.

Xi, antik İpek Yolu’nun başlamasından Kuşak ve Yol ortak inşasına kadar Çin ve Arap medeniyetleri arasındaki bin yıllık iletişimin gerçekleştirildiğini ve iki medeniyet arasındaki karşılıklı öğrenmelerin artık sık sık konuşulan tarih haline geldiğini söyledi.

Geçen yılın sonunda düzenlenen ilk Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi’nde yeni dönemde Çin-Arap kader birliğinin kapsamlı bir şekilde oluşumunun ele alındığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Xi, Çin-Arap ilişkilerinin gelişiminin yeni bir tarihsel başlangıçta yer aldığını hatırlattı.

Xi, daha fazla Arap sanatçının Çin’i ziyaret edip iki ülke arasındaki iletişimi ilerletmek için sanatsal eserler yaratmalarını ve Çin’deki deneyimlerini paylaşmalarını temenni etti. Xi, bu sayede daha fazla Arap dostunun Çin hakkında bilgi edinip Çin halkıyla birlikte yeni dönemde Çin-Arap medeniyetleri arasındaki iletişim ve karşılıklı öğrenmenin yeni sayfasını yazmalarını arzuladığını dile getirdi.

Çin’de düzenlenen “İpek Yolu: Sanatçıların Randevusu” etkinliklerine katılan 50'den fazla Arap sanatçı, kısa süre önce birlikte Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’e mektup göndererek son 10 yılda Çin’de katıldıkları etkinliklerden kazanımlarını ve duygularını paylaştı. Sanatçılar, mektupta iki halk arasındaki gönül bağının artırılmasına katkı yapma arzusunu da dile getirdiler.

Şimdiye kadar 22 Arap ülkesinden 100'den fazla sanatçı, Çin’de düzenlenen “İpek Yolu: Sanatçıların Randevusu” etkinliklerine katılarak resim, heykel ve seramik dahil olmak üzere 487 esere imza attı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.