Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-13 19:47:29

Akşener: "Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstiklal Caddesi'nde yaşanan saldırıya ilişkin konuştu. Akşener, "Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Faillerinin en kısa sürede bulunması için ne gerekiyorsa yapılmasına biz de yardımcı olmak isteriz." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ANFA Altınpark'ta düzenlenen "Ankara Esnaf Buluşması" na  katıldı. Akşener program öncesi İstiklal Caddesi'nde yaşanan saldırıya ilişkin konuştu.

Önceden planlamış esnaf buluşmasını, misafirlerin gelmesinden dolayı iptal edemediklerini belirten Akşener, "Dolayısıyla çok acı bir günde beraberiz. Öncelikle terör saldırısı üzerinden şehit edilmiş, hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, ailelerinin başı sağ olsun. Yaralılarımıza da şifa diliyorum." dedi.

Saldırıyı şiddetle kınadığını kaydeden Akşener, "Faillerinin en kısa sürede bulunması için ne gerekiyorsa yapılmasına biz de yardımcı olmak isteriz. Bunun da takipçisi olacağız. Arkadaşlarımızı bu konuyla ilgili görevlendirdik." ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybedenler için programın yapılacağı salonda Kur’an tilaveti yapılacağını dile getiren Akşener, “Keşke çok daha güzel, öyle hayal ettiğimiz bir ortamda beraber olabilseydik. Ama bizim gibi stratejik öneme sahip ülkelerin maalesef bu tür problemleri oluyor. Tekrar söylüyorum, bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum." diye ekledi.

“Bu ülke, bu millet, bu devlet, bu badireleri aşacaktır”

Programın yapıldığı salonda da kendisini bekleyenlere seslenen Akşener, şunları söyledi:

“Öncelikle bugün için çok büyük hayallerimiz vardı. Adnan Beker'e teşekkür ediyorum. Beni ve arkadaşlarımızı sizlerle buluşturdu. Esnaflarımızla hem hal olacaktık, sizinle birlikte şartlarımızı konuşacaktık ama İstanbul'da alçakça bir terör saldırısı oldu. An itibariyle 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 53 vatandaşımız yaralı. Hayatını kaybeden her bir kardeşime Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum, milletimize baş sağlığı diliyorum, yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum. Bu ülke, bu millet, bu devlet bu badireleri elbette aşacaktır. Alçakça yapılan bu terör saldırılarını elbette el ele vererek, yürek yüreğe vererek bertaraf edecektir.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.