Reklam
Vakıfbank 970x250
Tarih : 2026-01-20 15:26:54

Umerov: Ukrayna'nın toparlanması için daha fazla görüşme yapılacak

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rustem Umerov, Davos'ta yürütülen diplomatik temaslara ilişkin açıklama yaptı.

Görüşmelerin kapsamına dair detayları paylaşan Umerov, "Davos'ta Kyrylo Budanov ve David Arakhamia ile birlikte çalışıyoruz. Sabah saatlerinde David Arakhamia ile birlikte Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık'tan ulusal güvenlik danışmanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Güvenlik garantileri ve daha ileri diplomatik çabalar konusundaki yaklaşımlarımızı senkronize ettik" dedi.

Gelecek döneme ilişkin planları aktaran Umerov, "Önümüzdeki süreçte ortaklarla güvenlik garantileri, ekonomik kalkınma ve Ukrayna'nın toparlanması için daha fazla görüşme yapılacak" ifadelerini kullandı.

 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.