Reklam
Tarih : 2026-01-29 14:27:08

Wang Yi, İngiltere Başbakanı Starmer’ın ulusal güvenlik danışmanı ile görüştü

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Wang Yi, dün Beijing’de, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’in Ulusal Güvenlik Danışmanı Jonathan Powell ile görüştü.

Görüşmede konuşan Wang Yi, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri olan Çin ve İngiltere’nin, karmaşık ve çok katmanlı küresel gelişmeler karşısında BM Şartı’na daha etkin biçimde bağlı kalmaları, diyaloğu güçlendirmeleri ve küresel meydan okumaları birlikte göğüslemeleri gerektiğini vurguladı. Wang, Çin ve İngiltere liderlerinin iki ülke arasında uzun vadeli, istikrarlı ve kapsamlı bir stratejik ortaklığın geliştirilmesi konusunda vardığı görüş birliğinin, çeşitli alanlardaki iş birliğine güçlü ivme kazandıracağını ve Çin–İngiltere ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağını ifade etti.

Jonathan Powell ise İngiltere tarafının, Başbakan Keir Starmer’ın son Çin ziyaretinin yarattığı fırsatları değerlendirmeye hazır olduğunu belirterek, Çin ile daha tutarlı ve kapsamlı bir stratejik ortaklığın geliştirilmesi yönünde irade ortaya koydu.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.