Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2026 Yılı Bütçe Görüşmeleri’nde yaptığı açıklamada, “2026 yılında yangınla mücadele gücümüze dört uçak, 12 helikopter, 165 arazöz, 38 iş makinası ve 14 ilk müdahale aracı daha ilave edecek ve 462 ton su atma kapasitesine ulaşacağız. Bugün orman yangınlarında 7/24 görev yapan 25 bin 894 orman kahramanımız ve 135 bin orman gönüllümüzde büyük bir mücadele veriyoruz, hepsine gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Yumaklı, yanan alanların yıl sonuna kadar tohum ve fidanla buluşturulduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bu yıl başlatılan yeşil vatan seferberliği ile vatandaşlarımız 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan dikerek orman alanlarımızın artırılmasına destek oldu. 1 milyon 280 bin 491 kişi katılımıyla 14 milyon 913 bin 742 fidan dikerek rekor kırdık. Aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Orman varlığının içsel, ekolojik ve ekonomik açıdan büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, “Bu zenginliğimizi korumakla kalmıyoruz, orman varlığımızı artırıyoruz. 2053 net sıfır emisyon hedefi ve ulusal kalkınma öncelikleri kapsamında karbon yutak ormanları tesis ediyoruz. Bu sayede Avrupa Birliği sınırda karbon düzenlemesi sonucu sektörün ihtiyaç duyacağı karbon sertifikalarını ülkemiz kaynaklarından karşılanması da sağlanacaktır. 2025 yılı FAO Dünya Orman Varlığı raporuna göre orman varlığını en çok artıran ülkeler sıralamasında 6.’dan 4.’ye yükseldik” dedi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 egepress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.